13Feb
2018

Millésime Bio 2018 - Avignonesi goes to Montpellier

IMG_20180205_WA0003.jpg Millésime Bio is an organic wine fair created in 1993 by a group of winegrowers from Languedoc-Roussillon, members of the Sudvinbio association. Even though the event has grown, counting almost 1,000 producers this year, the spirit remains... Read more
23Nov
2017

Biodinamica e grandi numeri: il futuro è possibile?

23754717_1701568426566645_9016915793516977055_n.jpg Vivace e volutamente provocatorio il botta e risposta che si è tenuto lunedì sera in Banca del Vino tra Fabrizio Gallino, collaboratore Slow Wine, e il team di Avignonesi, storica azienda nel cuore delle nobili terre di Montepulciano (o per... Read more
31Oct
2017

Piano integrato di filiera (PIF) - 2017

Copia_di_avignonesi_5_1.jpg Avignonesi srl soc. agricola porta a conoscenza a tutte le aziende, agenzie formative ed istituti di sperimentazione e divulgazione, che la Regione Toscana ha emanato un Bando Multimisura per la realizzazione di Progetti Integrati di Filiera... Read more
30Oct
2017

2017 - A vintage in the extreme

avignonesi_14.jpg The wines of 2017 seem to possess the potential for greatness. This is the message emerging from the fermentation tanks and from our first, timid tastings. 2017 is a vintage which, due to extreme and exceptional climatic events throughout the... Read more
01Oct
2017

Sunday Dinner with Avignonesi

20170926_144649.jpg Here's a delicious recipe from this week's winery menu, created by chef Luca Biancucci. To be accompanied by a glass of Grifi Sangiovese-Cabernet Sauvignon. Read more